Airconditioning bij u thuis of op kantoor

Mensen functioneren het best bij een temperatuur en vochtigheidsgraad die binnen bepaalde grenzen blijven. Airconditioning zorgt er voor dat het klimaat in uw woning of kantoor beheersbaar wordt.
Een constante, vooraf ingestelde temperatuur maakt het verblijf in uw woning of op uw werkvloer aangenamer. Vooral in de zomer maar ook in de winter heeft airconditioning een positieve invloed op ons gevoel van welbehagen. De vochtigheidsgraad van de lucht is hierbij erg belangrijk. Wanneer de ons omringende lucht verzadigd is met waterdamp, met name in de zomer, ontstaat een benauwd gevoel doordat het lichaam problemen krijgt met de afgifte van warmte. Een airconditioning regelt de temperatuur en vochtigheidsgraad van de omgeving. Porskamp Installatietechniek is een f-gassen gecertificeerd bedrijf voor de installatie van airconditioning. De Stichting Emissiepreventie Koudetechniek stelt zich primair ten doel emissies van ozonaantastende middelen en broeikasgassen in deze sector terug te dringen. Daarbij zet F-gassen zich in voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in de koudetechniek. Bedrijven en monteurs aangesloten bij de Stichting voldoen, middels toetsing, aan de wettelijke eisen met een verhoogde kwaliteit in dienstverlening en dragen bij aan een duurzame samenleving.

Er zijn verschillende modellen:
Wandmodel
In bestaande particuliere woningen zal vaak gekozen worden voor een systeem met wandunits en een buitenunit eventueel met een infrarood afstandbediening. Een wandmodel wordt hoog tegen de wand gemonteerd.
Consolemodel
Een consolemodel wordt laag bij de grond gemonteerd. Ee leidingen kunnen via de achterkant door de muur of via een goot naar iedere gewenste plek worden gebracht. De unit is te bedienen door een infrarood afstandbediening.
Cassettemodel
Een cassettemodel wordt in het plafond gemonteerd. Het cassette systeem is o.a. speciaal ontworpen om ingebouwd te worden in een vals plafond. Ze worden vooral toegepast in winkels, kantoren, praktijkruimtes, enz. De units zijn zeer stil en de leidingen kunnen via een dakdoorvoer naar het dak of boven het plafond naar ieder gewenste locatie worden gebracht. De units zijn te bedienen door een infrarood afstandbediening. 
Vloer/Plafondmodel
Afhankelijk van de beschikbaarheid van de ruimte en het doel van de airconditioner kan de binnenunit, hangend, horizontaal onder het plafond of staand, verticaal op de vloer worden geïnstalleerd.

Porskamp Installatietechniek levert verschillende systemen van verschillende merken, zoals o.a.
J.E. StorkAir, Systemair, Brink Climate Systems, Mitsubishi heavy industries, etc.

  • Storingsmeldingen
  • Toepassingen van duurzame energie
  • Bekijk de onlangs gerealiseerde projecten van Porskamp Installatietechniek
  • Onderhoudsabonnementen en 24 uurs Storingsdienst
  • Porskamp Installatietechniek op Facebook
  • Samenwerking Hofstede Elektro Beltrum en Porskamp Installatietechniek
  • Laar Installatietechniek
  • HJ Porskamp Eibergen