Zonne-energie, zonnecollectoren en warmtepompen

Duurzame energie is energie waarover wij voor onbeperkte tijd kunnen beschikken en waarbij, door het gebruik ervan, het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet worden benadeeld.
Een vorm van duurzame energie is bijvoorbeeld zonne-energie, een bron die nog vele jaren beschikbaar zal zijn. Een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht omzet in warmte. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor  het verwarmen van ruimtes of (tap)water. Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden om in de zomer het grondwater onder een huis of gebouw op te warmen. In de winter kan dan via een warmtepomp het gebouw zeer efficiënt verwarmd worden. Met deze combinatie kan een enorme reductie in de CO2-uitstoot en stookkosten bereikt worden.

ATAG

Solar systeem
Aan de comforteisen voldoen én toch het milieu sparen, dat is in feite het kernpunt van een ATAG ZonLichtSysteem. Het ATAG Zon assortiment bestaat de CBSolar zonneboiler serie en de Q-Solar serie.

Zonnecollectoren
Deze vangen de stralingswarmte van zon- en daglicht op en geven deze door aan een opslagunit, de zonneboiler. De ultra dunne zonnecollector van 2,5m2 is eenvoudig koppelbaar tot de benodigde oppervlakte. De ATAG SolarCollector levert zowel ’s zomers als ’s winters energie, zelfs als het bewolkt is.
Zonneboiler
Hierin wordt de warmte van de zonnecollectoren in een voorraadvat opgeslagen. Vanuit de zonneboiler gaat het warme water via de combi-ketel naar de kranen en douche of bad. De hoeveelheid warm water die u verbruikt, bepaalt welke CBSolar het best in uw situatie past. De ATAG zonneboilers zijn leverbaar in 120, 200 en 300 liter.
Combi-ketel
Deze zorgt voor het eventueel naverwarmen van het water uit de boiler, bijvoorbeeld in seizoenen met korte dagen of wanneer meer warm water nodig is dan de capaciteit van de zonneboiler toelaat. De CBSolar zonneboilers zijn door ATAG zelf ontwikkeld en vormen een ideale combinatie met de ATAG Combiketels uit de A-, E- en Q-serie.

Q-Solar, de hybride CV-ketel
ATAG heeft een zonne-energiesysteem waarbij de zonneboiler is opgenomen in de CVketel.
Dit hybride systeem gebruikt primair zonne-energie voor warm water én voor de verwarmingsinstallatie. Secundair wordt pas overgeschakeld op gas voor naverwarming wanneer dit echt nodig is.
Een essentieel onderdeel voor rendementsverbetering is de traploos modulerende werking van de CV-ketel van de Q-Solar. Deze stelt automatisch het benodigde vermogen af op de gewenste hoeveelheid warmte in huis.

(1) Q-Solar CV-ketel met RVS warmtewisselaar
(2) Circulatiepomp CV (3) Q-Solar zonneboiler
(4) Driewegklep: CV of Warm water
(5) Warmwaterwisselaar boiler (6) CV-wisselaar boiler
(7) Zonwisselaar boiler (8) Modulerende driewegklep: CV-zon of CV-ketel (9) SolarCollector (10) Collectorpomp (11) Warm water (12) Verwarming

Bespaar nu 15 tot 30% op uw aanschaf met de overheidssubsidie.
Ga voor meer informatie over de overheidssubsidie naar https://www.energieportal.nl/onderwerpen/warmtepomp

Met de Q-Solar van ATAG haalt u de hoogst haalbare kwaliteit en comfort in huis.

ALEC (ATAG Low Energy Concept)
Zonne-energie voor cv én warmwater
ALEC is een hybride cv-ketel die zonne-energie gebruikt voor verwarming én warm water met zeer hoge tapwaterprestaties.
Het ALEC zonneboilercombi concept is in staat om zeer kleine vermogens (vanaf 500 watt!) aan het afgiftesysteem te leveren.
ALEC benut hierbij primair zonne-energie, zonder concessies te doen aan het (warmwater-) comfort. Het bijzondere van ALEC is dat het buffervat als 'accu' functioneert en energie die niet direct gebruikt wordt, van zowel cv-systeem als van de collectoren, op kan slaan. Daardoor is ALEC de ultieme oplossing op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor wordt voldaan aan de steeds strenger wordende EBP-eisen voor renovatie, nieuwbouw en zelfs laagenergiewoningen en passief-huistoepassingen.

Warmtepompen
De ATAG Energion warmtepomp is een geavanceerd systeem voor woningverwarming, eventueel uitgebreid met warmwater en/of woningkoeling.
De warmtepomp maakt gebruik van de aarde als energiebron. De warmtepomp haalt warmte uit de bodem door middel van een bodemwarmtewisselaar.
Deze wisselaar is een gesloten systeem waardoor een waterglycolmengsel stroomt. Dit koudere mengsel neemt de warmte uit de grond op. In de warmtepomp wordt via een warmtewisselaar (de verdamper) de warmte overgedragen aan het koelmiddel in de warmtepomp-compressor, waardoor dit koelmiddel verdampt. Door deze damp met een compressor tot maximaal 30 bar samen te drukken, loopt de temperatuur op tot wel 63 °C. Deze warmte wordt via een tweede warmtewisselaar (de condensor) overgedragen aan het verwarmingssysteem. Omdat het een continue cyclus is zal hierna het koelmiddel condenseren en zorgt het expansieventiel er voor, dat de druk van het koelmiddel wordt verlaagd tot ca. 5 bar, waarbij de temperatuur kan dalen tot –10 °C . Vervolgens stroomt het koelmiddel weer in de verdamper om weer warmte op te nemen.

De warmtepomp is leverbaar in drie vermogens met of zonder koeling. Deze zijn te combineren met een 150 liter boiler.

De ATAG Energion warmtepomp is geschikt voor alle typen woningen die moeten voldoen aan de huidige Energie Prestatie Norm (EPN)
.

Meer informatie: www.atagverwarming.nl

NEFIT

SolarLine-zonneboilers
Met het SolarLine-concept gaat Nefit er nu voor zorgen dat zonneboilers net zo gewoon worden als HR-ketels.
De SolarLine combineert zijn betaalbare prijs met een uitzonderlijk hoge opbrengst, een ongekende vrijheid in plaatsingsmogelijkheden en degelijke Nefit-kwaliteit. Voor de eventuele naverwarming van het tapwater tot 60°C dient de SolarLine-zonneboiler te worden aangesloten op een Nefit HR combi-ketel, bijvoorbeeld een robuuste TopLine.
Met deze innovatieve HR-ketel haalt u de top in warmwatercomfort en energiebesparing in huis.

Auris E Elektrische warmtepompen 
De duurzame Auris E verwarmt uw woning met maar liefst 75% gratis en schone aardwarmte. Ook het water voor keuken en badkamer wordt gratis door de aarde verwarmd. 's Zomers zorgt de Auris E bovendien voor verkoeling. 
Aardwarmte als verwarmingsbron
Op de juiste diepte heeft de ondergrond een constante temperatuur van ongeveer 12°C. De warmtepomp voert die warmte op tot een voldoende hoge temperatuur om te worden gebruikt voor verwarming en warmwatervoorziening. Dit proces vraagt uiteraard energie. Waar echter traditionele verwarmingssystemen hun energie volledig uit fossiele brandstof halen, onttrekt de aardwarmtepomp haar energie voor het grootste deel (70 à 80%) uit de aarde. Een warmtepompinstallatie verbruikt daardoor minder energie dan een traditioneel verwarmingssysteem. Dus zowel uit milieu-oogpunt als met het oog op uw energierekening is de Auris E een interessante keuze.

Meer informatie: www.nefit.nl

VAILLANT

De zon is de meest rendabele energiebron. Met de Vaillant auroSTEP zonneboiler wordt het makkelijker dan ooit om die schone energie te benutten. 
Puur rendement
Het rendement van de auroSTEP is enorm. Uw gemiddelde energiebesparing in het verbruik van warm water kan oplopen tot 55% per jaar!  Een klein huis verbruikt voor warm water gemiddeld ongeveer 450 m3 gas per jaar. De Vaillant auroSTEP levert een jaarlijkse besparing op van 250 m3 gas.
Forse CO2-vermindering
Dankzij slim gebruik van duurzame energie vermindert de Vaillant auroSTEP de CO2-uitstoot tot wel 55%. Zo draagt u bij aan een schoner milieu.
Winst in comfort
Dankzij de royale boilerinhoud van 150 liter biedt de auroSTEP meer comfort. In vergelijking met standaard zonneboilers kunt u gemiddeld twee keer zoveel water gebruiken zonder opnieuw te hoeven opladen. Een tweede zonnecollector biedt nog meer comfort. De zonneboiler wordt dan sneller opgeladen. Dit is vooral handig bij een bijzonder hoog verbruik van warm water, bijvoorbeeld als u een stortdouche heeft.

geoTHERM warmtepomp
De warmtepomp die alles combineert: Duitse degelijkheid, hoog rendement, totaal comfort, betrouwbare techniek, eenvoudige bediening, fraai design, compact formaat. De Vaillant geoTHERM warmtepomp haalt warmte uit de bodem via een gesloten leidingssysteem. Extra zuinig dus. Nog een voordeel: er is geen aardgas meer nodig voor verwarming en warm water. Hierdoor hoeft er geen gasleiding en rookgasafvoer aangelegd te worden. Dit levert ook een mooie besparing op. Maar een warmtepomp is ook extra milieuvriendelijk: de Vaillant geoTHERM warmtepomp reduceert de uitstoot van CO² tot wel 45%. En in vergelijking met een traditionele HR-ketel is de energiebesparing maar liefst 45%!

Meer informatie: www.vaillant.nl

REMEHA

Het ZentaSOL zonneboilersysteem
De zon gaat wél voor niets op..
De Remeha ZentaSOL bestaat uit een zonneboiler - een boilervat van een royale 110 liter - en naar wens één of twee collectorpanelen voor op het dak. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het boilervat. Het leidingwater wordt hierdoor opgewarmd, alvorens het naar de cv-ketel gaat. Uw cv-ketel hoeft voor dit warme water dus niet meer, of veel minder, aan te slaan. Dat betekent een forse energiebesparing op het gebruik van gas en een grote winst voor het milieu: de ZentaSOL verbruikt immers geen brandstof en is volledig CO2-emissievrij.

Meer informatie: www.remeha.nl 

 

  • Storingsmeldingen
  • Toepassingen van duurzame energie
  • Bekijk de onlangs gerealiseerde projecten van Porskamp Installatietechniek
  • Onderhoudsabonnementen en 24 uurs Storingsdienst
  • Porskamp Installatietechniek op Facebook
  • Samenwerking Hofstede Elektro Beltrum en Porskamp Installatietechniek
  • Laar Installatietechniek
  • HJ Porskamp Eibergen