HJ Porskamp Eibergen

HJ Porskamp te  Eibergen (voorheen HJ Techniek) gaat op het eind van het jaar verhuizen naar de Klaashofweg 9 !!

HJ Techniek in Eibergen na 20 jaar in andere handen

De klanten hebben allemaal een brief gekregen. "Bij Porskamp Installatietechniek zijn ze in goede handen." Dat is de geruststellende boodschap van Henk en Alie Jansen, die na 20 jaar hun installatiebedrijf HJ Techniek overdoen aan de collega uit Lichtenvoorde.

"Het is tijd voor andere dingen in het leven", zegt Jansen, die altijd 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar stond voor zijn klanten en zonodig bij nacht en ontij een storing kwam verhelpen. ,,Daarom hebben we voor de overname gekozen voor deze partij", legt Jansen uit. "Die staat er net zo in als wij en bovendien blijft deze locatie de uitvalsbasis voor Eibergen. Onze monteurs Jeroen ten Elshof en Ricco te Kaat blijven de vertrouwde gezichten voor de klanten in Eibergen. We vonden het belangrijk dat zij hun baan konden behouden."

Overname
Mooier had Jansen zich de overname niet kunnen wensen. Voor Porskamp Installatietechniek is het inmiddels de vierde keer dat een kleinere collega wordt overgenomen. Dat gebeurde eerder al met Hofstede in Beltrum en met Laar Installatietechniek in Winterswijk. De oorsprong van het bedrijf ligt in Vragender. Wijlen Frans Porskamp was 48 jaar geleden de grondlegger.

"Dit is opnieuw een mooie kans om ons werkgebied verder uit te breiden", vertelt André ten Have bij Alie en Henk aan de keukentafel in Eibergen. Samen met compagnon Jos Schotman is Ten Have eigenaar van het bedrijf, dat 25 werknemers telt. "Ook in de wereld van de installatietechniek is het belangrijk om door te groeien en zo je concurrentiepositie te versterken", legt Schotman uit. "Henk en Alie hebben met hun bedrijf altijd dicht bij de klant gestaan en waren zeer dienstbaar. Dat spreekt ons aan en daarom blijven we ook vanuit deze locatie werken met Jeroen en Ricco als ervaren monteurs."

Goed gevoel
De uit Lievelde afkomstige Ten Have is niet geheel onbekend met Eibergen. "Het ijs was snel gebroken toen we voor de eerste keer bij elkaar zaten. Het gevoel was bij beide partijen meteen goed en dat maakt een overname alleen maar prettiger."

Want voor Henk en Alie Jansen was het bedrijf toch ook een beetje hun kindje en dat sta je natuurlijk niet zomaar aan de eerste de beste af. Henk Jansen: "Nu heb ik er helemaal geen moeite mee. Het telefoonnummer blijft hetzelfde en als het helemaal niet anders is, steek ik de helpende hand toe. Het idee dat er nauwelijks iets veranderd voor onze klanten, maakt het een stuk makkelijker om afstand te nemen en van onze vrije tijd te gaan genieten."

Bron: Dagblad Tubantia

  • Storingsmeldingen
  • Toepassingen van duurzame energie
  • Bekijk de onlangs gerealiseerde projecten van Porskamp Installatietechniek
  • Onderhoudsabonnementen en 24 uurs Storingsdienst
  • Porskamp Installatietechniek op Facebook
  • Samenwerking Hofstede Elektro Beltrum en Porskamp Installatietechniek
  • Laar Installatietechniek
  • HJ Porskamp Eibergen