Loodgieter: gas, water en afvoer

Porskamp Installatietechniek verzorgt alle loodgieterswerkzaamheden, zoals het aanleggen en onderhouden van gas- en waterleidingen of installaties en het verzorgen en onderhouden van het afvoersysteem in en om uw woning of bedrijf. Gas- en watertechniek zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden binnen ons bedrijf. U kunt bij ons terecht voor alle aanpassingen van uw gas- en/of waterinstallatie in uw woning of bedrijf, zoals het installatiewerk voor een keuken of badkamer.

Gas
Gas is een makkelijk ontvlambaar product en de leidingen die door het huis of bedrijf lopen moeten 100% betrouwbaar zijn. Niet alleen de aansluitingen maar  ook de wijze waarop de leidingen lopen is erg belangrijk. Porskamp Installatietechniek is een erkend gastechnisch installatiebedrijf. Wij voeren alle denkbare werkzaamheden met betrekking  de aanleg, uitbreiding en het onderhoud van gasinstallaties ten behoeve van de centrale verwarmings installaties, warmwatervoorzieningen, keukenaansluitingen en meer. Wij voorzien u van deskundig advies.

In de horeca moet een gasinstallatie tegenwoordig voldoen aan vele wettelijke voorschriften. 
Porskamp Installatietechniek biedt een 24-uurs bereikbaarheid service. Dat betekent dat in het geval van (een vermoeden van) een gaslek er altijd snel een technicus ter plaatse kan zijn.
Wij verkopen ook propaanflessen van 10,5 kg

Water
Porskamp Installatietechniek is een erkend installateur voor koud- en warmwaterinstallaties. Wij  voorzien u graag van schoon en helder drink- en badwater door de aanleg of aanpassing van leidingsystemen voor koud- en warmwaterinstallaties. Bij het ontwerp van uw installatie kunnen wij u een goed advies geven over de toe te passen materialen en het leidingverloop. Wij maken complete waterinstallaties voor woonhuizen, gebouwen en kantoren.
Of het nu om nieuwbouw of verbouw gaat, Porskamp Installatietechniek heeft voor al uw leidingwerk een passende oplossing voorhanden. 

Legionella
Om besmetting met de legionellabacterie te voorkomen heeft de overheid regels gesteld ten aanzien van leidingwaterinstallaties. Deze regels zijn vastgelegd in de ‘Tijdelijke regeling Legionellapreventie in leidingwater’ van het ministerie van VROM die inmiddels van kracht is. Hierin wordt de verplichting opgelegd om voor openbare of collectieve installaties een risicoanalyse ten behoeve van legionellapreventie uit te voeren en zonodig een beheersplan op te stellen. Wij kunnen u adviseren welke maatregelen te treffen en hoe een en ander uitgevoerd kan worden binnen uw organisatie. Dit kan al plaatsvinden tijdens het ontwerpstadium.

Binnen en buitenriolering
De aanleg of vernieuwing van afvoeren en rioleringssystemen voor binnen en buiten behoort tot ons dagelijks werk. De binnenriolering zal vaak in kruipruimtes, schachten, koven, in dekvloeren en wanden te vinden zijn. De materiaalkeuze bij vernieuwing van het riool is afhankelijk van het soort afvalwater waarvoor de riolering bestemd is.
Naast rioleringssystemen legt Porskamp Installatietechniek ook hemelwaterafvoeren aan.
Tegenwoordig wordt in nieuwe wijken vaak een gescheiden rioolsysteem gehanteerd voor afvalwater en hemelwater. Deze laatse is geschikt voor hergebruik voor bv. wc-spoeling of wordt afgevoerd in open water. Het grijs-watersysteem wordt toegepast om optimaal gebruik te kunnen maken van regenwater.  

DYKA

Vacurain afvoersystemen
Regenwater wat valt op grotere dakoppervlakken is snel af te voeren door kleinere leidingdiameters dankzij het UV systeem. Door een volvulling van deze kleinere buisdiameters en een valhoogte ontstaat door de zwaartekracht een vacuumsysteem. Het regenwater wordt als het ware van het dak gezogen. Bij traditionele systemen is er in de leidingen sprake van een weerstand doordat water gehinderd word door een tegenstromende luchtstroom.

Vacurain kan in utiliteits- en woningbouw worden toegepast. Zowel loodsen en opslagruimten als kantoorgebouwen, wooncomplexen, ziekenhuizen en andere gebouwen lenen zich bijzonder goed voor Vacurain.
De maximale standleidinghoogte bedraagt 50 meter. Meer informatie vindt u op de website van de firma DYKA te Steenwijk. www.dyka.nl

GEBERIT

Als het gaat om de afvoer van water biedt Geberit voor zowel de woningbouw als industrie hoogwaardige totaaloplossingen. Naast rioleringsleidingen bieden onze geluiddempende PE en roestvrijstalen leidingen een ijzersterke oplossing voor klussen die net dat beetje extra vergen. Het Pluvia systeem behoort tot het meest efficiënte hemelwaterafvoersystemen momenteel verkrijgbaar. Natuurlijk ontbreken hoogwaardige sifons die garant staan voor een optimale stoomsnelheid niet in ons assortiment.
Voor het afvoeren van (grote hoeveelheden) hemelwater op platte daken hebben zij het Geberit Pluvia hemelwaterafvoersysteem ontwikkeld. Het ingenieuze volvulsysteem (UV-systeem) zorgt voor een krachtige zuigende werking, waardoor maar liefst 25 liter regenwater per seconde door een enkele leiding met kleinere diameter afgevoerd kan worden. De leidingen zijn gemaakt van PE en zijn bovendien zelfreinigend.

  • Storingsmeldingen
  • Toepassingen van duurzame energie
  • Bekijk de onlangs gerealiseerde projecten van Porskamp Installatietechniek
  • Onderhoudsabonnementen en 24 uurs Storingsdienst
  • Porskamp Installatietechniek op Facebook
  • Samenwerking Hofstede Elektro Beltrum en Porskamp Installatietechniek
  • Laar Installatietechniek
  • HJ Porskamp Eibergen