Verwarming van uw huis of bedrijf

Bij verwarming denken de meeste mensen aan het verwarmen van een woning of hun bedrijfspand met centrale verwarming. In de meeste gevallen verzorgt een cv-ketel niet alleen de verwarming van uw woning maar zorgt deze tevens voor de verwarming van water voor bijvoorbeeld een douche of bad.
Centrale verwarming, CV, is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de vertrekken van een huis of gebouw, centraal wordt opgewekt en met behulp van stoom, water of lucht wordt overgebracht. Watergevulde CV systemen zijn het meest bekend. Dit is het systeem waarbij radiatoren en/of vloerverwarming worden toegepast.

Rond radiatoren kan eventueel een ombouw worden geplaatst, waarbij de lucht rond de radiator moet kunnen blijven circuleren waarbij sommige systemen een convector hebben. Bij deze systemen is de radiator op een bepaalde wijze onder de vloer geplaatst en dus niet zichtbaar. Nadeel is het rooster in de vloer boven de convectorput dat vrij moet blijven. In plaats van radiatoren kan het verwarmde water ook gebruikt worden bij vloerverwarming. Hierbij stroomt het warme water door buizen in de afwerkvloer.

De temperatuur van de woonkamer of het kantoor wordt geregeld door middel van een kamerthermostaat of een ander apparaat voor CV-regeling. In andere vertrekken kunnen thermostaatkranen worden gemonteerd. Deze kranen regelen de doorstroming van de radiator, afhankelijk van de ingestelde temperatuur en de temperatuur van de ruimte.

ATAG Q-Solar, de hybride CV-ketel voor gratis warmwater én verwarming!Warmwater voorziening voor een woning en centrale verwarming worden tegenwoordig vaak gecombineerd toegepast in een zgn. combiketel.
Voor de verwarming en warmwatervoorziening van grotere gebouwen kan men één grote ketel installeren of meerdere HR-ketels aan elkaar koppelen, een zogenoemde cascadeopstelling.
In het kader van het belang voor de inzet van duurzame energie zijn er hybride CV-ketels ontwikkeld, die zowel voor warmwater als verwarming primair de gratis zonne-energie benutten. Het systeem zet zonne-energie om in warmte en warm water en reageren niet alleen op directe zonnestraling maar ook op licht. Deze systemen worden meer en meer toegepast.

In de agrarische sector worden voor verwarming in veestallen o.a. gaskanonnen gebruikt.
Porskamp Installatietechniek werkt o.a. met de merken Priva en Ermaf.

Een constant behaaglijke temperatuur in de woning en volop warm water op elke gewenste plek.
Porskamp Installatietechniek is specialist op gebied van verwarming en kan u hierbij van deskundig advies voorzien.

  • Storingsmeldingen
  • Toepassingen van duurzame energie
  • Bekijk de onlangs gerealiseerde projecten van Porskamp Installatietechniek
  • Onderhoudsabonnementen en 24 uurs Storingsdienst
  • Porskamp Installatietechniek op Facebook
  • Samenwerking Hofstede Elektro Beltrum en Porskamp Installatietechniek
  • Laar Installatietechniek
  • HJ Porskamp Eibergen