Warmte en warm water met zonne-energie

Genieten van en besparen met de zon!

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie niet voor het opwekken van elektriciteit, maar voor warm water. Een zonneboiler geeft geen energie terug aan het energienet (zoals bij zonnepanelen het geval is). Het warme water dat je niet gebruikt, gaat verloren.
Op het dak van de woning plaats je een zonnecollector. Deze is aangesloten op een buizenstelsel met daarin een vloeistof. Met de opgevangen zonne-energie verwarmt de zonnecollector de vloeistof. De vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar een voorraadvat (boiler) met leidingwater. De warmte verwarmt het water in het voorraadvat.

Het is belangrijk om te weten dat een zonneboiler uit 3 onderdelen bestaat:

 • Een collector,die meestal op het dak wordt geplaatst. Deze vangt de warmte van de zon op.
 • Een voorraadvat waar het verwarmde water wordt opgeslagen
 • Een cv-ketel, die - bij te weinig zonlicht - het water op temperatuur brengt; het zogenaamde naverwarmen.

Porskamp Installatietechniek helpt u bij het maken van juiste keuze.
Bel gerust 0544 372179

ATAG

ATAG Zonneboilercombi
ATAG onderschrijft het belang om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Eigen research en ontwikkeling hebben geresulteerd in twee hoogwaardige oplossingen voor warm water en verwarming.

 • ALEC (ATAG Low Energy Concept)
  Zonne-energie voor cv én warmwater
  ALEC is een hybride cv-ketel die zonne-energie gebruikt voor verwarming én warm water met zeer hoge tapwaterprestaties. Het ALEC zonneboilercombi concept is in staat om zeer kleine vermogens (vanaf 500 watt!) aan het afgiftesysteem te leveren. ALEC benut hierbij primair zonne-energie, zonder concessies te doen aan het (warmwater-) comfort. Het bijzondere van ALEC is dat het buffervat als 'accu' functioneert en energie die niet direct gebruikt wordt, van zowel cv-systeem als van de collectoren, op kan slaan. Daardoor is ALEC de ultieme oplossing op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor wordt voldaan aan de steeds strenger wordende EBP-eisen voor renovatie, nieuwbouw en zelfs laagenergiewoningen en passief-huistoepassingen.
 • Q-Solar zonneboilercombi
  Hybride cv-ketel die zonne-energie gebruikt voor cv én warmwater
  De Q-Solar, een hybride CV-ketel die zowel voor warmwater als verwarming primair de gratis zonne-energie benut. Een ZonLichtSysteem bestaat uit een Q-Solar en een SolarCollector. Het systeem zet zonne-energie om in warmte en warm water en reageren niet alleen op directe zonnestraling maar ook op licht. Het toevallig aanwezige wolkendek speelt slechts een ondergeschikte rol, vandaar de term ZonLichtSysteem. Ideaal in combinatie met vloerverwarming. Meer info: zie duurzame energie

Meer informatie: www.atagverwarming.nl

NEFIT

De Nefit SolarLine is het meest verkochte zonneboilersysteem van Nederland! Degelijk, betaalbaar en overal toepasbaar. Tot 60% van het warme water wordt gratis verwarmd door de zon.
Een SolarLine zonneboilersysteem moet voor de eventuele naverwarming van het water worden aangesloten op een (bestaande) HR-ketel.
De meeste Nefit HR-ketels zijn standaard voorbereid op uitbreiding met een zonneboilersysteem. Kies uit de complete maatwerkpakketten

PV-systemen
Ook als het gaat om systemen voor het duurzaam opwekken van stroom levert Nefit hoogwaardige totaaloplossingen. Voor alle componenten geldt: Made in de EU, volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. De opbrengst van onze zonnepanelen ligt aantoonbaar hoger. Bovendien loopt de opbrengst van de meeste panelen na verloop van tijd terug. Met een systeem van Nefit heeft u harde garanties. Alleen op de toppanelen van Nefit krijgt u 30 (!) jaar garantie op het product zelf én op het vermogen. Dus een gegarandeerd hogere opbrengst en maximaal rendement op uw investering.

Meer informatie: www.nefit.nl 

 • Storingsmeldingen
 • Toepassingen van duurzame energie
 • Bekijk de onlangs gerealiseerde projecten van Porskamp Installatietechniek
 • Onderhoudsabonnementen en 24 uurs Storingsdienst
 • Porskamp Installatietechniek op Facebook
 • Samenwerking Hofstede Elektro Beltrum en Porskamp Installatietechniek
 • Laar Installatietechniek
 • HJ Porskamp Eibergen