Lichtenvoorde - Oost Gelre
Porskamp Installatietechniek B.V. - Lichtenvoorde

Porskamp Installatietechniek B.V.
Kaart en Routeplanner Mercatorstraat 7, 7131 PW Lichtenvoorde Oost Gelre
Telefoon: 0544 37 21 79
E: instal@porskamp.com

Thermostaten en CV regeling

Een thermostaat of cv-regeling stuurt de HR-CV ketel van de centrale verwarming, zodat de woning of het gebouw tot de gewenste temperatuur verwarmd wordt. Het regelen van de temperatuur in een woning of gebouw kan op verschillende manieren. Doorgaans zijn deze gebaseerd op ruimtetemperatuurregeling en/of weersafhankelijke regeling. Het is mogelijk door middel van een elektromechanische- of elektronische regelaar, een aan/uit-regelaar, een regelaar zonder of met klokprogramma, of een modulerende regelaar.

Van oudsher wordt de kamerthermostaat,een aan/uit regelaar met anticipatie (een elektromechanische bimetaal of kwikschakelaar regelaar), het meest toegepast.
Het voordeel van modulerende regeling ten opzichte van aan/uit-regeling:
♦ de gemiddelde cv-temperatuur is lager, waardoor men minder energieverliezen heeft.
♦ hoger comfort door minder schommelende cv-watertemperatuur.
♦ minder thermische stress in de cv-installatie

ATAG

Voor elke situatie heeft ATAG een passende oplossing wanneer het aankomt op het regelen van het klimaat en warmwatervoorziening. Of het nu gaat om een woning, een woning met praktijk, een zwembad of een kantorencomplex, ATAG heeft de regeling die daarbij past.

ATAG One - Slimme thermostaat
Dé slimme thermostaat die met u meedenkt én vooruitkijkt. ATAG One gaat verder waar een traditionele thermostaat ophoudt. Comfortverhogend en gebruiksvriendelijk. Onverwacht wat langer buiten de deur? Uw kamertemperatuur is gemakkelijk op afstand te regelen via tablet, desktop of smartphone. Onverhoopt een storing? ATAG One brengt u gemakkelijk in contact met uw installateur.

  • One touch; eenvoudig op afstand regelen van de temperatuur met één enkele aanraking
  • Keep in touch; direct contact mogelijk met de installateur
  • Always connected; altijd op de hoogte van het 'wel en wee' van de verwarmingsinstallatie

ATAG One is aan te sluiten op alle ATAG cv-toestellen uit de Q-, E- & A-serie, geproduceerd vanaf 2010. Met uitzondering van de Q-Solar.

BrainQ
De ATAG BrainQ is een gebruiksvriendelijke digitale thermostaat met verschillende (klok)programma's.
In combinatie met de regeling (het Control Management System) van het CV-toestel 'leert' de BrainQ uw woning kennen, waardoor u zo optimaal mogelijk stookt en niet handmatig hoeft bij te sturen. In combinatie met de buitenvoeler maakt u optimaal gebruik van niet alleen de mogelijkheden, maar ook nog eens het rendement van uw CV-installatie.
Geschikt voor ATAG Q-Serie, Q-CC / Q-Solar.

EaZy
Digitale modulerende kamerthermostaat
LCD beeldscherm met temperatuurweergave
Bedrijfsindicatie en storingsmelding via beeldscherm
Slimme draaibediening
Instelbaar op een halve graad nauwkeurig
Geschikt voor ATAG Z-ready CV-ketels.

WiZe
Digitale modulerende klokthermostaat met groot LCD beeldscherm
Eenvoudige bediening, uitlezing en programmering
7 dagen / 24 uur programmeerbaar (3 pre-set weekprogramma's)
Instelbaar op een halve graad nauwkeurig
Informatiemenu met o.m. buitentemperatuur en waterdruk
Zelflerende inschakeloptimalisering
Party-programma (overwerktimer)
Geschikt voor weersafhankelijke regeling
Storingsmelding
Geschikt voor ATAG Z-ready CV-ketels.

Mengroepregelaars MadQ en MadZ
Microprocessorgestuurde, weersafhankelijke menggroepregelaar (zoneregelaar) voor modulerende ketelregeling. Met aangesloten buitenvoeler weersafhankelijke regeling.
MadZ uitsluitend geschikt voor de ATAG XL-Serie
Beide niet geschikt voor ATAG A- en E-Serie.

NEFIT

Speciaal ontwikkeld voor Nefit HR-ketels. Alleen in combinatie met een ModuLine kan de HR-ketel gebruik maken van de geavanceerde Nefit-regelmethode die het comfort verhoogt en de energierekening verlaagt.

ModuLine Easy
Nefit Easy is de meest bekroonde slimme thermostaat van Nederland. Een stijlvol design dat past in elk interieur en supereenvoudig te bedienen.
Op afstand te bedienen via uw smartphone en tablet en zelflerend.
Hij ziet aan de aanwezige smartphones wie er thuis is en stelt de verwarming automatisch in op de juiste temperatuur. Dreigt er iets mis te gaan met uw cv-installatie? Easy meldt het u direct via de app. Easy bespaart extra energie dankzij geavanceerde aanwezigheidsdetectie. Easy maakt bovendien inzichtelijk wanneer er efficiënt wordt verwarmd. Ook kunt u zien hoeveel gas u verbruikt voor verwarming en warm water.

ModuLine 1000
Nefit ModuLine 1000 is een strak vormgegeven, kleine en eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat, geschikt voor ruimteregeling. De thermostaat is geschikt voor Nefit ProLine NxT HR-ketels, maar kan ook worden gebruikt voor alle recente Nefit cv-toestellen met het Nefit EMS-protocol.

ModuLine 2000
De Nefit ModuLine 2000 is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat, geschikt voor ruimteregeling en weersafhankelijke regeling. De thermostaat is geschikt voor recente Nefit cv-toestellen met Nefit EMS protocol en de Nefit ProLine NxT cv-toestellen. De thermostaat is voorzien van een eenvoudig dag/nacht-programma. Het display geeft info over de actuele ruimtetemperatuur, gewenste temperatuur, tijd en toont het ingestelde dag/nacht-programma . De thermostaat levert praktische meldingen zoals vul- en storingsmeldingen.

ModuLine 3000
De Nefit ModuLine 3000 is een modulerende kamerthermostaat voor geavanceerde cv-installaties, geschikt voor ruimteregeling.
De Nefit ModuLine 3000WA is standaard voorzien van een buitenvoeler voor weersafhankelijke regeling. De thermostaat is geschikt voor de Nefit TopLine, Nefit TrendLine en Nefit BaseLine cv-toestellen. Uitgebreide klokprogramma’s voor cv, warm water en circulatiepomp.

ModuLine 100
Handmatig instelbaar
Geavanceerde Nefit-regelmethode
Klokthermostaat met groot display 

ModuLine 200
Handmatig instelbaar
Geavanceerde Nefit-regelmethode
Klokthermostaat met groot display
Automatische nachtverlaging instelbaar
i-toets voor extra displayinformatie
Eco-tapwaterregeling mogelijk

ModuLine 300/400
Handmatig instelbaar
Geavanceerde Nefit-regelmethode
Klokthermostaat met groot display en grafiek
Automatisch klokprogramma instelbaar
Automatische nachtverlaging instelbaar
 i-toets voor extra displayinformatie
Eco-tapwaterregeling mogelijk

VAILLANT

Om uit uw nieuwe ketel te halen wat erin zit, is een goede thermostaat onmisbaar. Vaillant heeft een opvallend uitgebreid assortiment. Van eenvoudige aan/uit thermostaat tot programmeerbare digitale regeling. Het is maar net wat uw persoonlijke wensen zijn. En alle thermostaten zijn eenvoudig te bedienen.

VRT 50
Compacte aan-uit of modulerende kamerthermostaat met display. Eenvoudig te bedienen.Het duidelijke display toont de actuele en de gewenste temperatuur.

multiMATIC 700
Eén regelaar voor alle systemen. De stijlvolle weersafhankelijke multiMATIC 700 thermostaat is gemaakt voor de duurzame systemen van Vaillant. Daarnaast is het mogelijk om de temperatuur in meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar te regelen. Met de Communicatiemodule VR 900 en de gratis multiMATIC app is het mogelijk om de multiMATIC 700 op afstand te bedienen met uw smartphone en tablet.

vSMART
De vSMART van Vaillant is een slimme, veelzijdige thermostaat voor maximaal comfort. Met de bijbehorende gratis app regelt u gemakkelijk op afstand de juiste temperatuur in huis. Dankzij de WiFi-verbinding kunt u de thermostaat overal draadloos in huis plaatsen.

ambiSENSE
Met de ambiSENSE van Vaillant is het mogelijk om voor elke kamer in huis een indivuele temperatuur instellen met behulp van een handige app of de radiotorthermostaat. Voor elke kamer is er de mogelijkheid om voorkeur voor verwarming en tijden aan te geven.

calorMATIC 350 en 450
Stijlvolle weerafshankelijke thermostaat met veel handige opties.
350 is de kamerthermostaat en 450 regelt weer- of ruimteafhankelijk
calorMATIC 370(f) en 470(f)
Weersafhankelijke digitale klokthermostaat met zendergestuurde schakelklok. Eenvoudig programmeerbare kamerthermostaat in zwarte hoogglans lak gecombineerd met geborsteld aluminium. Een groot en duidelijk verlicht display volmaakt het design. De cv-ketel reageert automatisch op de buitentemperatuur. In combinatie met thermostatische radiatorkranen kan elke ruimte op een eigen temperatuur geregeld worden. Met digitale sturing voor communicatie tussen ketel en thermostaat.

REMEHA

Al naar gelang uw voorkeur biedt Remeha hiervoor een slimme thermostaat: de volledig programmeerbare, volautomatische Remeha iSense thermostaat, of de handmatig instelbare Remeha qSense thermostaat. Wat beide regelaars gemeen hebben is hun fraaie design en simpele, intuïtieve bediening.

eTwist
Slimme thermostaat die jou de keuze laat
• Get connected: Altijd en overal je verwarming bedienen met of zonder app.
• Get in control: Inzicht in je energieverbruik.
• Get comfort: Een comfortabel huis afgestemd op jouw wensen

Remeha iSense
Met de Remeha iSense thermostaat is een nieuwe stap gezet in de gebruiksvriendelijkheid van de kamerthermostaat en, in combinatie met een buitenvoeleraansluiting, weersafhankelijke regelaar. De iSense themorstaat is een kwalitatief hoogstaande thermostaat/weersafhankelijke regelaar met een uitermate gebruiksvriendelijk, maar bovenal intuïtief gebruik.

Remeha qSense
Met de komst van de Remeha qSense thermostaat wordt het succes van de Remeha iSense thermostaat in een kleiner jasje voortgezet. De qSense is een eenvoudige, kleine, compacte thermostaat máár met dezelfde grootse comfortprestaties als de Remeha iSense.

HONEYWELL

Round on/off en Day Night Round Timer
Eenvoudige, elektronische kamerthermostaat 
Vertrouwde, eenvoudige bediening door draaibare instelring
Geen batterijen nodig, voeding via cv-toestel
Bij spanningsuitval blijft de temperatuurinstelling onbeperkt gehandhaafd
Round Modulation
Eenvoudige, OpenTherm® kamerthermostaat 
Vertrouwde, eenvoudige bediening door draaibare instelring 
Geen batterijen nodig, voeding via OpenTherm®-communicatie verbinding
Zwakstroom, 2-draads aansluiting polariteitsonafhankelijk
Chronotherm
Moderne klokthermostaat met uitgebreide programmeermogelijkheden
Het overzichtelijke toetsenbord en de dynamische teksten in het grote uitleesvenster maken programmeren en bedienen bijzonder eenvoudig 
Zelflerende, optimale start; altijd uw gewenste comfort op het ingestelde tijdstip
6 of 4 perioden per dag naar keuze instelbaar 
Toetsen voor handbediening (warmer/kouder) bedient u zonder klepje te openen 
Helder verlicht scherm bij toetsindruk 
Unieke functies als vakantietimer en vrije-dag-functie 
Optioneel: bediening op afstand, buitentemperatuur uitlezing, externe temperatuurvoeler
Chronotherm Modulation
Moderne OpenTherm® klokthermostaat met uitgebreide programmeermogelijkheden
Het overzichtelijke toetsenbord en de dynamische teksten in het grote uitleesvenster
maken programmeren en bedienen bijzonder eenvoudig 
Zelflerende, optimale start; altijd uw gewenste comfort op het ingestelde tijdstip
6 of 4 perioden per dag naar keuze instelbaar 
Toetsen voor handbediening (warmer/kouder) bedient u zonder klepje te openen
Helder verlicht scherm bij toetsindruk 
Unieke functies als vakantietimer en vrije-dag-functie 
Optioneel: bediening op afstand, buitentemperatuur uitlezing, externe temperatuurvoeler
Radiatorthermostaten
Economy
Honeywell thermostatisch regelelement met handige stopclip
Economy Elegance
Fraai vormgegeven thermostatisch regelelement van Honeywell met handige energiebesparingsring
Economy Super
Stevig Honeywell thermostatisch regelelement met vloeistofvulling voor extra nauwkeurige temperaturregeling
Economy Design
Elegant thermostatisch regelelement van Honeywell met instelbeperking voor energiebesparing
Professional
Degelijk Honeywell thermostatisch regelelement voor kantoren en openbare gebouwen