Lichtenvoorde - Oost Gelre
Porskamp Installatietechniek B.V. - Lichtenvoorde

Porskamp Installatietechniek B.V.
Kaart en Routeplanner Mercatorstraat 7, 7131 PW Lichtenvoorde Oost Gelre
Telefoon: 0544 37 21 79
E: instal@porskamp.com

Electrische installaties voor utiliteitsbouw

Porskamp installatietechniek  ontwerpt en installeert  electrische installaties in  o.a. bedrijfspanden, kantoren, scholen en winkels. 
Dit omvat het totale concept van ontwerp, installatie
en onderhoud van:

  • licht installaties
  • besturingssystemen
  • beveiligingssystemen
  • kracht en zwakstroom installaties


Verlichting
Bij verlichting wordt de laatste jaren veel techniek toegepast. Bij het ontwerpen van het lichtplan voor de ruimte kan men rekening houden met verlichting die separaat in- of uitgeschakeld wordt, aanwezigheidsdetectoren, armaturen met daglichtregeling, hoogfrequente armaturen etc.
Modern en erg energiezuinig is de toepassing van LED-verlichting. De mogelijkheden hiervoor nemen sterk toe en de toepassing ervan wordt steeds eenvoudiger. LED verlichting werkt totaal anders dan andere lichtbronnen en heeft vele voordelen die het voordeel van spaarlampen ruimschoots overstijgen.

Dynamische verlichting
Dynamische verlichting op kantoor, bedrijf, winkel of school kan het welzijn en de prestaties van het personeel  verhogen en voor een bezuiniging zorgen. Door middel van 'persoonlijk licht' kan men de verlichting aan de eigen voorkeur aanpassen. Met een afstandsbediening kunnen lichtsterkte en kleur temperatuur worden aangepast aan de werksituatie, stemming en fysieke conditie. Men heeft meestal de mogelijkheid om eigen voorkeurinstellingen voor een ruimte op te slaan.

Noodverlichting
Onder de term noodverlichting vallen  volgens de NEN-EN 1838 vluchtroute-verlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico. De vluchtrouteverlichting moet zeker stellen, dat de vluchtmogelijkheden goed kunnen worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt. Anti-paniekverlichting dient paniek te voorkomen en personen in staat te stellen een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.
Verlichting van werkplekken met verhoogd risico dient ervoor te zorgen dat personen, die door het wegvallen van verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een kritiek proces af te sluiten en aansluitend veilig te vluchten.

Krachtinstallatie
Krachtstroom is de term die wordt gebruikt voor een elektrische aansluiting tussen twee of drie fasen van een driefasenenergiesysteem. In Nederland wordt elke aansluiting (bedrijf of woonhuis) in principe aangesloten met alle 3 de fases. Voor kleine objecten wordt dan vaak maar één fase aangesloten in combinatie met een eenfase meter, maar in de meeste gevallen worden alle drie de fasen gebruikt en verdeeld over de verschillende groepen in de groepenkast. Voor bepaalde toepassingen, zoals een electrische kookplaat wordt vaak wel draaistroom of krachtstroom gebruikt. In bedrijven wordt veel vaker direct gebruik gemaakt van krachtstroom voor het aansturen van zware apparatuur zoals electrische motoren, airconditioning etc.

Verdeelinrichtingen
Verdeelinrichtingen zijn behuizingen van kunststof of metaal voor het monteren, elektrisch aansluiten en afschermen van onderdelen tegen water en stof, invloeden van buitenaf en het voorkomen van aanraking van onder spanning staande delen. Verdeelinrichtingen kunnen sterk in grootte variëren al naar gelang hun toepassingskader. Van hoofd- tot onderverdelers, met de systemen van Hager stelt u voor elke situatie een passende schakel- en verdeelinrichting samen. Onder 'Energiedistributie' vindt u op hun website niet alleen de verdeelsystemen, maar ook hoofdcomponenten voor schakelen en beveiligen, alsmede modulaire componenten voor schakelen, beveiligen, meten, melden en (conventioneel) besturen. 
Verdelers t/m 63 A
Dit zijn de kleinverdelers in een grote verscheidenheid van maatvoeringen, beschermingsklassen en toepassingsgebieden. Een compleet geassembleerde verdeler in deze groep is de groepenverdeler Vision.
Verdelers t/m 630 A
Univers is een systeem dat tot 125 A samengesteld kan worden in de vorm van een veldverdeler of in de vorm van een univers-verdeler tot 630 A. Univers is een modulair systeem.
Verdelers t/m 1600 A
Deze verdelers zijn gebaseerd op ons univers-syteem waardoor vanaf de hoofdverdeler tot en met de onderverdelers één uniforme uitstraling ontstaat.

Voedingsystemen
Om te zorgen dat het juiste hoeveel vermogen op een bepaalde positie in een gebouw kan worden afgenomen, is een plan nodig met exacte berekeningen voor het voedingssysteem om ongewenste stroomuitval te voorkomen. Daarnaast is de keuze voor de dikte van de voedingskabel belangrijk om brand  uit te sluiten.

Gebouwautomatisering
Alleen met een goede meet- en regelinstallatie zijn goed lopende processen mogelijk.
Door toepassing van b.v. gebouwbeheerssystemen kan de installatie op afstand gecontroleerd en beheerd worden en zullen reparatie en onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven. 
Steeds wordt daarbij gezocht naar de optimale oplossing voor de gebruiker.
PIR-bewegings- en aanwezigheidsmelders van Hager
Door toepassing van hoogwaardige elektronica zijn diverse functies mogelijk. Van eenvoudig schakelen tot geavanceerde lichtregeling die rekening houdt met het aanwezige daglichtniveau. Modellen met extra schakelcontacten kunnen gelijktijdig verwarming en ventilatie aansturen.
Rook- en hittemelders
Hager levert een breed pakket aan optische rook- en hittemelders, waarvan de 230V-typen voldoen aan het Nederlands Bouwbesluit. Alle Hager brandmelders zijn voorzien van een VDE- en KEMA-keurmerk dat garandeert dat u op deze kwaliteit kunt rekenen.
EIB systemen / KNX systemen
Gira Instabus KNX/EIBKNX/EIB is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering en afstandsbediening het wonen gemakkelijker, veiliger en flexibeler maakt. Bij een domoticasysteem draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning. Vroeger werd domotica hoofdzakelijk voor verlichting gebruikt, terwijl er nut  steeds meer functionaliteiten aan toegevoegd worden zoals rolluiken of zonweringen, verwarming of koeling, ventilatie en energiemeting. 
Met domoticasysteem tebis van Hager kan Porskamp installatietechniek  volgens de KNX-wereldstandaard  veel van uw wensen realiseren. De gebruiker kan zo alles naar wens en behoefte comfortabel aansturen. 

Kabelmanagement
Kabelmanagementsystemen van o.a. Hager.
Het is een systeemtechniek voor een brandveilige kabelaanleg.
De brandvertragende kanalen zijn ontstaan in samenwerking met brandveiligheidsspecialisten en keuringsdiensten. Het zorgt voor functiebehoud van brandmelders, blusinstallaties en noodverlichting in geval van brand.


Aardingsinstallatie
De aardingsinstallatie heeft als doel een bescherming te bieden tegen elektrocutie ten gevolge van onrechtstreekse aanraking. Ze legt ook de referentie van een spanningsbron vast t.o.v. de aardpotentiaal.

Beveiligingssystemen 
Porskamp installatietechniek  levert complete beveiligingssystemen in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Lankhof Beveiliging te Aalten(gld). www.lankhof.nl

Lankhof Beveiliging is gespecialiseerd in het op maat leveren, aanleggen en onderhouden van beveiligingssystemen bij u thuis of in uw bedrijf. Als lid van Uneto-Vni, NCP Erkend BORG Technisch Beveiligingsbedrijf & Erkend Installatiebedrijf Brandmeldinstallaties bieden zij alles op het gebied van elektronische beveiliging.