Lichtenvoorde - Oost Gelre
Porskamp Installatietechniek B.V. - Lichtenvoorde

Porskamp Installatietechniek B.V.
Kaart en Routeplanner Mercatorstraat 7, 7131 PW Lichtenvoorde Oost Gelre
Telefoon: 0544 37 21 79
E: instal@porskamp.com

Klimaatbeheersing in bedrijven

Klimaatbeheersing, ventilatie in bedrijven, op scholen en publieke ruimten is niet langer een luxe maar vaak een noodzaak. Uit onderzoek in Nederland blijkt dat het met de luchtkwaliteit in veel gebouwen slecht gesteld is.  Een gebrekkige ventilatie en te hoge temperaturen veroorzaken regelmatig een te hoog kooldioxidegehalte. Op plaatsen waar intensief gewerkt en geleefd wordt, is klimaatbeheersing onmisbaar.

Nieuwbouw bedrijfspanden zijn meestal voorzien van een uitstekende isolatie. Dat heeft als nadeel dat de lucht minder snel  wordt ververst. Het is daarom van belang om goed te ventileren en regelmatig verse lucht aan te voeren.
Een speciale ventilatormotor zuigt bij mechanische ventilatie via luchtkanalen en ventilatieroosters de lucht weg uit de woon of werkruimten. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd is meestal instelbaaar. Vrije toevoer van lucht via ramen of roosters is bij mechanische afzuiging wel noodzakelijk.
Door de plaatsing van een ventilatiesysteem met koeling, airconditioning, kan de lucht worden gekoeld, verwarmd, ontvochtigd en gezuiverd van stof. Door toepassing van warmteterugwinning wordt de energie van de af te voeren warme lucht overgedragen aan de verse, frisse buitenlucht. Zo blijft 95% van de warmte behouden.
Porskamp Installatietechniek werkt samen met een STEK gecertificeerd bedrijf voor de installatie van airconditioning. De Stichting Emissiepreventie Koudetechniek stelt zich primair ten doel emissies van ozonaantastende middelen en broeikasgassen in deze sector terug te dringen. Daarbij zet STEK zich in voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in de koudetechniek. Bedrijven en monteurs aangesloten bij de Stichting voldoen, middels toetsing, aan de wettelijke eisen met een verhoogde kwaliteit in dienstverlening en dragen bij aan een duurzame samenleving.
Porskamp Installatietechniek levert verschillende ventilatiesystemen van verschillende merken, zoals o.a. Itho, J.E. StorkAir, SystemairBrink Climate Systems, Toshiba, Samsung, LG , Carrier etc.

Itho - Daalderop

Itho profileert zich al vele jaren met duurzame oplossingen. Duurzaamheid en energiebesparing zijn zelfs letterlijk het uithangbord voor onze oplossingen op het gebied van het binnenklimaat. Zonder dat daarbij het comfort voor bewoners uit het oog wordt verloren.
Restaurants, cafés, winkels, kantoren, fabrieken … Overal waar mensen werken of verblijven is behoefte aan comfortabele, gezonde en energie-efficiënte klimaatoplossingen.
Het programma bedrijfsventilatie van Itho bevat de volgende onderdelen:

 • Dakventilatoren
  De capaciteiten variëren van 850 tot 8300 m3/h. Het belangrijkste toepassingsgebied is het ventileren van woningen (appartementen), kantoren, magazijnen, fabrieken enz.
  Kenmerken: Grote luchtopbrengst bij hoge tegendrukken en lage geluidsproductie
 • Centrifugaalventilatoren
  Het programma omvat een grote reeks metalen centrifugaalventilatoren. De zeer solide uitgevoerde ventilatoren zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in installaties of apparatuur met hoge tegendrukken. Het standaardprogramma telt type met capaciteiten van 150 tot 8000 m3/h. Alle typen zijn desgewenst leverbaar in speciale uitvoeringen (hittebestendig, explosiebeveiligd en zuurbestendig).
 • Axiaalventilatoren
  Toepassingsgebieden zijn o.a. de industrie, utiliteit en de agrarische sector. De ventilatoren kenmerken zich door een hoog rendement, gunstig energieverbruik en een perfecte regelkarakteristiek. De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel ongelimiteerd. De ventilatoren kunnen in alle standen worden gemonteerd: vrij-aanzuigend, vrij-uitblazend alsook op kanalen en apparaten.
 • Centrale mechanische ventilatie-units met warmteterugwinning
 • Plafondventilatoren
  Plafondventilatoren zorgen in de zomermaanden voor een aangename verkoeling in o.a. alle sectoren van de horeca. Daarnaast worden ze in de winter veelvuldig gebruikt in hoge magazijnruimten, fabriekshallen en zelfs kerken om de zich bovenin bevindende warme lucht omlaag te brengen. Op deze wijze kan tot 30% op de stookkosten worden bespaard. Het programma bestaat uit 4 modellen. Het toerental is uitstekend regelbaar.
 • Rookgas-/openhaardventilatoren
  Rookgasventilatoren zijn bedoeld voor trekverbetering in rookkanalen. Ze zijn leveraar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk voor plaatsing op de uitmonding van het rookkanaal en voor inbouw tussen het rookkanaal. De serie bestaat uit diverse typen, met capaciteiten van 110 tot 1750 m3/h. Standaard zijn ze geschikt voor rookgastemperaturen tot 350°C. Toepassingsterreinen zijn o.a. stookinstallaties, rookkasten, ovens en openhaarden.
 • Pijp/dakventilatoren
  De pijp/dakventilator is bijzonder geschikt voor het afzuigen van toiletgroepen, kleedkamers, kantoortjes, was- en doucheruimten, pantry's etc.
 • Luchtgordijnen
  Luchtgordijnen, die een bijzonder fraaie vormgeving hebben, worden toegepast in winkels, supermarkten, boetieks, warenhuizen en restaurants. Kortom, in alle bedrijven waar men de toegangsdeur continu wenst open te houden. Luchtgordijnen schermen het binnenklimaat effectief af van het sterk wisselende buitenklimaat.
 • Luchtroosters
   Dit assortiment omvat afzuig- en inblaasroosters voor kanaalinbouw, plafondroosters, ontluchtingsventielen en buitenmuurroosters.