Lichtenvoorde - Oost Gelre
Porskamp Installatietechniek B.V. - Lichtenvoorde

Porskamp Installatietechniek B.V.
Kaart en Routeplanner Mercatorstraat 7, 7131 PW Lichtenvoorde Oost Gelre
Telefoon: 0544 37 21 79
E: instal@porskamp.com

Ventilatiekanalen reinigen

Ventilatiekanalen

De ventilatiekanalen vormen een belangrijke schakel in het zuiveringsproces van de lucht.
Ze transporteren vervuilde lucht naar buiten en zorgen voor voldoende toestroom van frisse lucht.

Waarom en wanneer ventilatiekanalen reinigen?

In de loop der jaren kunnen de kanalen vervuild raken met stof. De luchtkanalen in huis verplaatsen 24 uur per dag een grote hoeveelheid lucht. De vervuilde lucht die uit de natte vertrekken word aangezogen bevat allerlei verontreinigingen zoals stof- en vetdeeltjes. Deze deeltjes gaan zich in de loop der jaren afzetten op de wanden van de ventilatiekanalen.

De stoflaag wordt steeds dikker waardoor de lucht minder goed kan stromen en de capaciteit van het ventilatiesysteem afneemt. De ventilator kan als gevolg hiervan ook meer lawaai gaan maken. Daarnaast kunnen zich ook bacteri├źn ontwikkelen in het stof en vet. Om deze reden is het van belang dat de ventilatiesysteem regelmatig ge├»nspecteerd wordt. Wij kunnen dit voor u doen met onze speciale stofzuiger met borstels.

Hoe vaak is geheel afhankelijk van de luchtkwaliteit in huis en is dus in iedere woning verschillend. Gemiddeld moeten de ventilatiekanalen tussen de 5-6 jaar gereinigd worden. De overige delen in het systeem (ventielen, ventilator, warmte terugwin unit, filters) moeten eerder gereinigd worden.